Ikea

Mojega Buddyja do ponedeljka še ne bo na spregled, tako da sva prvi dan preživela s Tinino Patin, Claudio. Po obveznem ogledu okolice, kampusa in delikatese, sva bila povabljena (je treba začeti uporabljati pasiv 😛 ) k njej na kosilo. Živi skupaj s še nekaj študenti v prav prijetnem stanovanju, najemnina pa jo pride manj kot naju v študentu.

Popoldne se je oglasil Michael (Miwi), poljak, ki sva ga spoznala že prvi večer, ko je brez ključa taval po študentu. Sedaj ga je očitno našel. V sosednjo sobo pa se je vselila, skoraj nas je na rit vrglo, študentka ekonomije, Živa iz Šmarjeških Toplic.

Preostanek dneva smo tako preživeli v slovensko-poljski navezi. Ker so sobice nekoliko pomanjkljivo opremljene, in ker sva ob prihodu ob izvozu iz avtoceste opazila Ikeo, zunaj pa je že cel dan deževalo, smo se odločili za izobraževalno ekskurzijo do shoping centra Neffepark in se oborožili z namiznimi svetilkami, koši za smeti, noži in deskami za rezanje, obešalniki, predpražniki in svečami. Počasi sem začel dojemati Ikea-fenomen. Za najino celotno nakupovalno torbico sva odštela borih 15 EUR (dopoldne sva za toaletni papir in kruh plačala dobrih 20 EUR). Škoda, da namizna svetilka ni pretirano želodcu prijazna.

Slikice:

2 Replies to “Ikea”

  1. CJ & Peeky says:

    IKEA –> TOLD YOU SO!!!!

  2. Dons nas je ena izmed Buddyjev vprašala, če nas pele v Ikeo, smo rekl Hvala, ampak to je blo prvo, kar smo vidl v Chemnitzu 😀

Leave a Reply