Československý večer

Ahoj,

můžeme říct, že 50 % erasmus studentů v Chemnitz je z Čech a Slovenska. A proto se není čemu divit, že minulou sobotu jsme měli večer tomu věnovaný. Opravdu si dali velice záležet při přípravě typického jídla, točeného piva a kulturního programu, jako např. tanec Polka. Také připravili tombolu, které jsme se sice nezůčastnili, ale protože Žiga zná ty správné lidi a má dobré kontakty, tak získal nádhernou a moderní sklenici v podobě ryby.

Protože jsme se rozhodli zaplatit za tento překlad slovo od slova, tak to je pro dnešek vše.

Zdravo!

Ker okrog 50% tukajšnjih Erasmus študentov prihaja iz Češke ali Slovaške, ni nič čudnega, da so prejšjo soboto priredili češko-slovaški večer. Za zabavo so se zelo potrudili: pripravili so tradicionalno hrano, prinesli znamenito češko pivo in nekaj malega tudi zaplesali (polko). Poleg tega so priredili tudi tombolo, katere se sicer nismo udeležili, je pa Žiga preko poznanstev in vez dobil nov in zelo moderen pivski pripomoček v obliki ribe.

Ker našega prevajalca plačamo glede na število prevedenih besed, bo tole za danes vse.

Slike pa tako povedo več kot tisoč besed: Czech & Slovak evening

3 Replies to “Československý večer”

  1. to už človek tej čestine neujde ani vo východnom nemecku? to som sa kam dostala?!
    .
    tina, explain! explain me this post, please!

  2. hm, anyway, I also thought, that Polka is a Polish dance. Buuut is not,
    .
    “The polka was originally a Czech peasant dance, developed in Eastern Bohemia. Bohemian historians believe that the polka was invented by a peasant girl one Sunday for her amusement.”
    .
    hm, good to know. But still, why is there a czech post on your lovely slowenian blog?

  3. ehehe, ok, again me. who cares about polka? we have the best folklore in this world! just look: the aim of slovak folklore is to drink alcohol, but to make it more difficult, we had to dance two minutes around the bottle. this is what i call culture!

    http://www.youtube.com/watch?v=ogyjtlW_obc

Leave a Reply